شناخت محیط رشد:آب
loading...

آب مایه ی حیات

mmohammadi81 بازدید : 1 چهارشنبه 22 دی 1395 زمان : 20:15

 

شناخت محیط رشد:

آب اهمیت آب در تولید محصولات گیاهی غیر قابل انکار است. میزان آب

موجود در هر منطقه معرف آن است که از نظر اقتصادی چه گیاهی را می

توان کاشت و چه گیاهی را نمی توان. بسیاری از اعمال حیاتی گیاه توسط

آب کنترل می شود. آب از مواد اصلی تشکیل دهنده یاخته زنده می باشد

و میزان آن در بافت های مختلف متفاوت بوده از 2% در بعضی بذور خشک

تا 40% در بافت های چوبی در حال خواب و 95% در میوه های آبدار (مانند

هندوانه) دیده می شود. آب هم حلال است و هم وسیله ای برای انتقال

مواد در داخل گیاه کمبود آب در گیاه باعث توقف رشد، و ادامه این کمبود

منجر به اختلالات برگشت ناپذیر می گردد و گاهی هم موجب مرگ گیاه

می شود. این عمل در نواحی گرم و خشک و گیاهانی که بر اساس

ویژگی گونه ای دارای تبخیر شدید می باشند‏، به سرعت اتفاق می افتد

میزان مصرف آب در گیاهان مختلف متفاوت است برای مثال برای تولید هر

گرم ماده خشک در سوزنی برگها 50 گرم آب و در سبزهای برگی 2500

گرم آب مصرف می شود بطورکلی، برای بیشتر گیاهان‏، این مقدار بین

300 تا 1000 گرم می باشد. وقتی گیاه در حال رشد است پیوسته آب از

زمین جذب کرده و از برگ ها آن را تبخیر می کند. میزان تبخیر آب از سطح

برگ بستگی به دما‏ جریان هوا و عوامل دیگری مانند تعداد و چگونگی

روزنه ها‏، رطوبت نسبی هوا و غیره دارد. خورشید ، انرژی لازم را برای

تبخیر آب از سطح برگ تامین می کند. اگر بین جذب آب و تبخیر تعادل

برقرار باشد تمام فرآیندهای گیاهی بطور طبیعی پیش می رود و گرنه یکی

از دو حالت زیر پیش می آید : الف : اگر مقدار جذب بیشتر از مقدار دفع

باشد : این حالت ممکن است در اثر کم بودن شاخساره نسبت به ریشه،

پیرایش (هرس) بی قاعده، حمله آفات و امراض و یا بالا بودن رطوبت

نسبی هوا اتفاق بیفتد در این حالت فشار آب درون یاخته ها یا آوندها بالا

می رود. علایم عمومی این حالت، درازی و باریکی و نرمی ساقه گیاه و

خوابیدگی آن روی زمین و ترک خوردن میوه (به علت به هم خوردن رابطه

سطح و حجم) است. ب : مقدار دفع بیشتر از جذب باشد : این حالت

ممکن است در اثر خشک بودن خاک، کمبود ریشه نسبت به شاخساره، یا

در اثر جابجا کردن گیاه پیش بیاید. این حالت باعث تیرگی رنگ برگها و در

صورت ادامه باعث پژمردگی آنها و خشک شدن گیاه می شود. کم آبی

مزمن در بعضی از انواع هندوانه و گوجه فرنگی باعث پوسیدگی گلگاه می

شود.

نام کاربري :
رمز عبور :
تکرار رمز عبور :
ايميل :
نام و نام خانوادگي :
کد امنيتي :

نام کاربري :
رمز عبور :
نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 2

درباره ما
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
خبر نامه


معرفی وبلاگ به یک دوست


ایمیل شما :

ایمیل دوست شما :



چت باکس




captcha


پیوندهای روزانه
آمار سایت
  • کل مطالب : 22
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 2
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 2
  • بازدید ماه : 2
  • بازدید سال : 29
  • بازدید کلی : 31
  • آخرین نظرات
    کدهای اختصاصی